Spørgsmål og svar 

 

Generelle spørgsmål og svar:
Hvilken brænde skal jeg bruge?

Der er mange meninger om hvilken brænde der skal bruges.
Personlig er jeg ikke hysterisk med brændetypen.
Det væsentlige ér, at træet er tørt, og ikke indeholder alt for meget harpiks osv.
Selvfølgelig må der på ingen måde bruges trykimprægneret træ, eller træ som på nogen måde er behandlet med maling, olie osv.
Til optænding kan man med fordel bruge en lidt blødere trætype. Så opnår man nem optænding og hurtig varme.
Til den vedvarende opvarmning bruges lidt tykkere stykker træ.
Brug ikke for tykke stykker træ. Det er nemmere at regulere varmen med tyndere stykker. Kløvet træ tænder bedre, og brænder bedst.

 

Se lidt lækker stemning, hør skøn musik, og lav fantastisk mad. Se mere her >>>

 

Hvad kræver ovnen af rengøring?
Stort set ingenting.

Der skal måske fjernes en anelse af aske en gang imellem, men det er dét.

Selvom der tabes lidt tomatsauce eller et stykke kød på stenene, så er temperaturen så høj i ovnen, at det straks er forkullet og væk. Bakterier har ikke skyggen af chancher for at overleve i det miljø.

Når ovnen er tændt, temperaturen er nået, og brændet er skubbet over til den ene side, bruges metalbørsten til at feje stenene med. Dermed er ovnen klar til brug, og der bages direkte på stenene.

 

Hvor hurtigt kan vi få vores stenovn leveret?
I sæsonen leverer vi som regel fra dag til dag.

Så snart vi har registreret dit køb, afsender vi så vidt muligt samme dag eller dagen efter.

 

Hvor lang tid tager det egentlig at bage en pizza?

Hvis ovnen er på rette temperatur, så er bagetiden mellem 1 og 2 minutter.

Grunden til at bagetiden er så kort, skyldes flere faktorer.
Varmen kommer fra flere sider. Dels er bagestenene meget varme, og dels kommer den roterende direkte varme fra gløderne / flammerne.

Mange tror fejlagtigt, at det er nødvendigt at have plads til mange pizza i stenovnen af gangen. I virkeligheden har de fleste mere end rigelig at gøre med at bage mere end 2 pizza af gangen.

Kravet om mere plads er først til stede, når man udvikler sig selv og sine retter, til at være omfattende til mange typer mad der skal bages / steges på samme tid.

 

Spørgsmål og svar om AlfaPizza FornInox ovne:

Hvad er opvarmningstiden?
Du skal kigge under hvert produkt. Her finder du alle relevante oplysninger.
Opvarmningstiden for den kombinerede sten- og stålovn er meget kort. Typisk 15 - 20 minutter ved normal udetemperatur. Det er hurtigere end en almindelig kuglegrill og varmluftsovn. Opvarmningstiden er noget af det meget interessante ved stålstenovnene. Det gør dem brugbare hver eneste dag. Tænd din ovn, klargør dine råvarer, og ovnen er klar til brug med det samme. Det er væsentlig kortere end en traditionel stenovn.
Se iøvrigt diverse videoer der viser hele optændinger på diverse Forninox ovne. 330 grader grader på 10 minutter på vores mest solgte ovn 4Pizze (Quattro Pizze ).

Én af hemmelighederne ved den store funktionalitet, er den måde som opvarmningskammeret er opbygget på. Den lave højde samt den effektive isolering gør opvarmningstiden kort, men giver også flowet i varmen ekstra energi. 

 

Hvordan er det bedst at optænde min nye AlfaPizza ovn ?

Start med at lave en optænding midt i ovnen. Brug en håndfuld fingertykke optændingspinde ( kan købes i sække i flere byggemarkeder )

Når ilden har fat, tilføres 2 - 3 stykker tykkere brænde. Tilfør løbende brænde indtil den ønskede temperatur er nået. Brug gerne de blødere træarter til optænding, da blødt træ afgiver mere energi end hårdt træ. Ganske visk skal man tilføre træ oftere, men det gør jo ikke noget. Det her er hygge, ikke hårdt arbejde :-)

Når ovnen har nået ønsket temperatur i løbet af 10 - 20 minutter, trækkes brænde og gløder over i venstre side af ovnen.
Fej herefter bunden af med en varmefast kost.

Vent nogle minutter, og ovnen er nu klar til madlavning.

Tilfør brænde efter behov, så den ønskede temperatur bibeholdes. ( Brug helst køvet brænde med en diameter på max 60 mm )

 

Er jeres Forninox ovne kun til at bage pizza i, eller hvordan skal det forstås ?

Nej!
En stenovn generelt, bruges til alt madlavning. Alt hvad der kan opvarmes på en kuglegrill eller varmluftsovn, kan også laves i en stenovn. Og mere til. Varmen som jo grundlæggende er det helt fantastiske ved stenovnen, måden varmen bevæger sig på, samt aromaen fra træet, gør det muligt at tilberede alt lige fra brød, tærter, stege, kartofler, grøntsager, fisk, kylling osv. osv.

Kun fantasien sætter grænser.

 

Kan stålovnene stå udenfor ?
Ja. Alle FornInox ovne kan stå udendørs hele året, uden at forringe brugbarheden. Alle FornInox ovne er produceret af den bedste rustfrie stål. De malede flader er i samme kvalitet, som man finder på lakken af en bil.
Når det er sagt, så anbefaler vi alligevel, at man monterer et cover på ovnen, hvis man ikke bruger den hver dag. På denne måde er ovnen også et smukt "møbel" efter mange års brug.
Alle FornInox stenovne er håndlavede. Fra inderst til yderst. Og kun af de bedste materialer, som udelukkende er produceret på AlfaPiza´s egne fabrikker. Fordi 

 

Er isoleringsevnen på en FonInox stenovn lige så god, som den er på en traditionel stenovn?
Hvis man sammenligner med en færdigbygget Ilforno stenovn, så er svaret ja. Hvis man sammenligner med en opbygget stenovn, så vil svaret oftest være nej.

På en modulopbygget stenovn, har man som regel en anden mulighed for at isolere. Der er simpelthen mere plads til rådighed.

For at opnå den absolut bedste isoleringsevne, som dels betyder lynhurtig opvarmning, konstant og vedvarende temperatur, bruges der kun de absolut bedste isoleringsmaterialer. Derfor mister en FornInox ikke den optimale isoleringsevne over tid.

Det er klart, at en kombination af stål og sten, aldrig vil give den samme evne til at holde på varmen, som en stationær hjemmebygget stenovn. Men i virkeligheden er det ligegyldigt. Forninox ovnene bruger kun ganske lidt brænde, og er det ikke bare hyggeligt, at smide et par stykket træ på "bålet" en gang imellem.

 

Hvorfor skal vi vælge en FornInox stenovn frem for f.eks. Ilforno stenovnen?
Valget handler nok mest om design, brugbarhed og temperament.

Som udgangspunkt gør begge ovntyper det samme arbejde. Laver fantastisk mad i hyggelige omgivelser.

Hvis man ser bort fra designet, som jo helt kommer an på de øjne der ser, og i hvilke omgivelser ovnen skal stå, så har FonInox nogle unikke fordele.

Alle FornInox ovne er flytbare. Alle er monteret med hjul og har en lav vægt. Det betyder dels, at man kan flytte ovnen rundt i haven, man kan tage den med i sommerhuset, man kan endda have den til at stå på altanen. Helt på samme måde som Weber grillen. Om vinteren kan man endda tage den med indendørs og slutte den til skorstenen.

Som ovenfor nævnt, så er opvarmningstiden helt i særklasse. Ovnen er klar, længe før råvarerne er produceret. Så uanset om du vil bage pizza, stege bøffer, grøntsager, tærter eller kartofler, så er du i gang indenfor 20 minutter.
Igennem mange år har vi testet mange typer ovne. Og en stenovn er IKKE bare en stenovn. Med hånden på hjertet kan vi med klar stemme sige, at vi aldrig har prøvet et produkt, der afgiver så meget energi og effektivitet som Forninox ovnene. Det er simpelthen en fornøjelse at bruge et kvalitetsprodukt som Forninix ovnene.
Som flere siger. "Det får man også lov at betale for". Det er korrekt. Men det har aldrig været muligt at betale for en Fiat, og derefter køre i en Ferrari.

 

Vi kan ikke få ovnen op på høje varmegrader hurtigt nok. Hvorfor?
Jeres brænde er enten for vådt eller i for store stykker.
Til optænding skal bruges fingertykke stykker træ. Til at vedligeholde varmen bruges træ med en maks. diameter på 6 cm.
Det lyder voldsomt, og hvor skal der kløves meget brænde:-)
Det er faktisk ikke tilfældet. Ovnene bruger så lidt brænde, at det er ikke er værd at gøre til et problem.

Men jo tyndere brænde, jo nemmere er det at styre temperaturen. Det er noget man lærer efter få gange bagning i ovnen.

 

Er nervøs for at børnene brænder sig på ovnen. Hvor varm bliver ovnen udvendig ?

Det er ubegrundet nervøsitet. Ved normal brug bliver ovnen ikke varmere end man nemt kan holde hånden på stålfladen.
Forninox ovnene er topisolerede for netop at varmen skal forblive inde i brændekammeret.

 

Bygger nyt køkken. Vil lige høre om tilslutningen af jeres Calore stenovn til indendørs montering ?

Svaret ert enkelt. Tilsluttes på samme måde som en brændeovn.
For Calore´s vedkommende er det sådan, at denne er monteret med 2 blæsere, som kan tilføre omgivelserne med overskudsvarme fra ovnen. Så til denne model skal der også fremføres el, hvis man vil gøre brug af blæserne.
Til de andre inside modeller, skal der kun monteres aftræksrør.

Inside modellerne fra AlfaPizza er de første af sin art i verden.
Oplevelsen er fantastisk. Fungerer på helt samme måde som outside modellerne, med samme hurtighed på opvarmning osv.

Og så er det bare noget helt særligt at lave mad i en ægte brændefyret stenovn i sit eget køkken.
Det er hygge! og nok verdens bedste mad!

 

Spørgsmål og svar om Ilforno stenovne:

Må min nye Ilforno ovn stå udenfor?
Leverandøren foreskriver, at ovnen ikke tåler regn, sne og slud.
Det betyder, at ovnen skal opstilles under tag / være monteret med flytbar understel / være overdækket med cover.

Når det så er sagt, så har vi kunder, som flere år tilbage, har købt en Ilforno ovn, malet den med en åndbar facademaling, og haft den stående uden overdækning hele sommeren. Uden problemer.
Det er naturligvis for kundens "egen regning" og uden garanti, men vi har ikke hørt om skader på ovnene ved at bruge denne løsning.

Vores anbefaling er dog, at købe et universal cover til sin ovn. Så er man sikker.

 

Hvordan tænder man Ilforno ovnen op?

Hvis du netop har modtaget din nye ovn, skal du følge manualen for optænding af nye ovne.

I det daglige gør du følgende:

  • I midten af ovnen optændes et par håndfulde fin kløvet brænde. Brug papir eller en briket til optænding.
  • Når ilden har godt fat, tilføjes lidt tykkere brænde.
  • Ilden vedligeholdes indtil loft og sider i ovnen er gråhvid. Hermed har ovnen en arbejdstemperatur på ca. 250 grader
  • Brændet skubbes over til den ene side, og selve bagefladen fejes med en børste der kan tåle temperaturen.
  • Vent gerne 10 minutter inden ovnen tages i brug ( selve "ildstedet" skal køle en smule af inden bagning påbegyndes.)
  • Der tilføres løbende brænde alt efter hvor høj temperaturen ønskes i ovnen. Hav tålmodighed. Du bliver ikke mesterbager på én dag. At bage i en ægte stenovn kræver indlevelse og forståelse, og det tager lidt tid og tilvænning.

Vores Ilforno stenovn slår små revner. Kan det være rigtigt ?
Det er helt naturligt. 
Som du beskriver det, så er det helt ubetydelige revner, som kun er af visuel karakter.
Revner kommer af den stærke varme og efterfølgende afkøling. Men materialerne som er brugt til ovnen er jo nøje udvalgt, og brugt til stenovne gennem århundreder.
Men det er altid vigtigt at sørge for optimal udtørring af den nye ovn. Udtørringen skal ske langsomt ved svag varme. og på flere efterfølgende dage, inden ovnen tages endelig i brug.

 

Vil lige høre om en brændefyret Ilforno stenovn afgiver varme til sine omgivelser?
Jaaeeejjj...

Hvis du mener, at stenovnen kan bruges som varmekilde på terrassen, så er svaret nej.

Men en anelse varme vil den altid afgive.

Dog er det jo sådan, at stenovnen er opbygget således, at varmen skal blive inde i ovnen. Det er derfor, at vi udelukkende sælger stenovne som er isolerede.

Det er de høje temperaturer, måden varmen cirkulerer på, og smagen fra brænde og evt. krydderurter der giver hele smagsforskellen.

Men hvis du spørger, om ovnen giver hygge, så er svaret et rungende JA.

Efter endt madlavning, kan man med fordel fortsætte med at smide lidt brænde i ovnen. Alene træets knitren og flammernes skær giver jo "varme".

 

Kan man være sikker på, at isoleringen på Ilforno ovnen er god nok?
Ja! Det kan du være sikker på. Medmindre du er professionel pizzabager. Men så er de fleste af vore ovne alligevel for små.

Men ingen pizzaovn kan være isoleret for meget. Og vi har da også kunder, som efterfølgende, i forbindelse med ønsket om deres egen stil, har udbygget / ombygget ovnen til et andet udseende. Hvis det er tilfældet, giver det ofte mulighed for yderligere isolering, og det er altid tilrådeligt.
Men i det daglige er den fabriksleverede isolering helt ok.

 

Vi er i tvivl om hvilken størrelse ovn vi skal vælge.

Godt spørgsmål. Svært at svare på.

Det kommer meget an på, hvordan og til hvad du vil bruge din ovn.
Hvis du udelukkende vil bage pizza, så har du som udgangspunkt nok i en ovn der kan bage 2 pizza af gangen. Du har nemlig ikke brug for en større, da du maks. kan håndterre at bage 2 pizza på samme tid. Det går hurtigt. Bagetid 2 - 4 minutter, og pizzaerne skal drejes under bagningen. Så medmindre du har et meget godt håndelag, så er en 80 eller 100 cm ovn tilstrækkelig.

Det er dog de færreste, som kun vil bruge deres stenovn til pizza. Oplevelserne går jo langt videre.
Når man først er kommet igang med at bruge sin stenovn, så sker der for de fleste en udvikling og ønske om, også at bruge stenovnen til at bage kartofler, grøntsager, stege/grille, bage osv. osv.

Og det er nok her, at behovet for en større ovn kommer på tale. Altså at man kan have flere ting i ovnen på samme tid.

Når jeg bruger min pizzaovn, så laver jeg alt mad i ovnen. Inkl. sovsen. Og så kræver det selvfølgelig en lidt større ovn.
Men vore erfaringer ér, at man hellere på tage en størrelse for stor, end en størrelse der er for lille.

 

 

Hvordan flytter jeg min nye Ilforno ovn ind i haven?
På bundpladen af alle Ilforno ovne er der monteret løftekroge i hvert hjørne.
Det giver muligheden for at bruge en kran, minigraver eller noget andet løftegrej.

Alternativet er ( mod lovning af en pizza og en kold øl senere ) at invitere gadens stærke drenge på besøg.

Bind evt. en løftestang / jernrør fast til 2 kroge i hver side af pizzaovnen. Hermed kan flere stærke gutter løfte på samme tid.

 

Hvorfor kan jeg ikke få varme nok i min nye Ilforno stenovn?

Svaret ér, at du ikke bruger muligheden for at justere trækket i skorstenen.
Hvis det blæser, og spjældet står fuldt åben, vil varmen trække ud af skorstenen.

Brug spjældet som er monteret nederst på skorstenen til at regulere varmen.

Og så skal brændet være tørt. Helt tør! Træ der er fugtigt, afgiver ikke den energi der skal til for at få temperaturen tilstrækkeligt højt op. 
Husk også at bruge tynde stykker træ. Mindre stykker varmer meget hurtigere, og er meget nemmere at regulere varmen med.

 

Vi er lidt i tvivl om hvilken kvalitet der er den bedste. Hvordan beskriver I kvaliteten på Ilforno ovnene?

Nu er det altid svært at betragte sine egne varer.
Men vi skal være objektive, og som leverandør skal vi finde den bedste vare som en kunde vil betale.

Hvis jeg fortæller dig, at da jeg startede med at bygge min egen stenovn hjemme i haven, da blev der indkøbt italienske stenbuer osv. osv.

Da jeg var færdig efter mange dages arbejde, stod ovnen mig i næsten 40.000 kr.

For mig har det været hver eneste krone værd. Det er en super ovn, og vi nyder den daglig sommeren igennem.
Men det er de færreste som vil betale så mange penge for en stenovn.

Og når du så spørger, om Ilforno ovnen er af god kvalitet, så er svaret ja!
Det er en rigtig god ovn, som er håndlavet af dygtige ovnbyggere, produceret af gode materialer, og til en absoluit overkommelig pris. Den udfører stort set det samme arbejde som min ovn derhjemme, og er et perfekt supplement til f.eks. Weber grillen.

Og jeg kan garantere jer, at ovnen ( som jo ikke koster mere end en grill af god kvalitet ) vil give jer og jeres venner så mange gode oplevelser. Ikke bare den fantastiske mad som den bager, men også hele stemningen omkring ovnen.

Børnene der bager sine egne pizza. Et glas godt rødvin. Stegen der syder. Det nybagte brød. Gløderne. Flammerne.

Det er uforfalsket smag og hygge. Det er rustikt og dejligt.

 

Hvis man køber jeres pakkeløsning på Ilforno ovnene, skal man så bruge andet for at komme i gang?

Kun en tændstik og lidt brænde.
I pakken er der alt det tilbehør som skal bruges for at bage pizza, stege bøffer osv.

Selvfølgelig er det en god idé at indkøbe noget stentøj, som kan tåle den høje varme. (Til grøntsager, kartoftler, stege osv. )

 

Spørgsmål og svar diverse:

Er ForniRef Cupola helt klar til brug. Hvad med isoleringen?

Cupola stenovnen er helt klar til brug. 
Ved modtagelse af pizzaovnen / stenovnen skal selve ovne monteres på stålstellet, og skorstenen skal monteres.
Der skal ikke tænkes på yderligere isoleing, da stenovnen allerede er isoleret.

Husk at følge anvisningerne for de første optændinger i stenovnen.

Cupola er ikke blot en pizzaovn. Cupola er en stenovn, som ikke alene er fantatisk til at bage pizza, men en ovn hvor man kan tilberede alt sin mad.

Alt for mange mennesker tror, at en stenovn udelukkende er til pizza. 
Men enhver AlfaPizza stenovn leveres der "kogebog". Ganske vist på engelsk, men er et godt værktøj til at komme i gang med at bruge sin pizzaovn. Herefter er det kun fantastien som sætter grænser, Meget hurtigt vil man opdage, hvor nemt, enkelt og lækkert rustikt det er at lave mad i sin stenovn.

 

Hvordan fungerer ForniRef modul. Er det moduler færdige til brug ?
Nej. Sådan skal det ikke forståes.
Modulerne er blot den indvendige "skal".
Modulerne monteres på en opbygget bund. Herefter skal modulerne cementeres og isoleres. Herefter kan man opbygge sit eget udseende. Kun fantasien sætter grænser. 

På internettet kan man finde en masse spændende løsninger og designs.

Du kan se opbygningen fra AlfaPizza her >>>

 

Vi får det ikke rigtigt til at fungere, med at dreje pizzaerne i vores Ilforno pizzaovn
Det skyldes at pizzaspaden er for stor. Vi praler ikke med den pizzaspade som følger med Ilforno ovnene. Selvom den er rigelig tung, så fungerer den ok til at placere pizzaerne, og til at tage dem ud igen. Men bager man mange pizza, så er det en rigtig god idé at tilkøbe et ovnsæt bestående af 4 dele fra AlfaPizza. Se mere under "Tilbehør". Her er der tale om virkelig godt værktøj, og én af dele er en pizzavender ( bruges til at dreje pizzaerne inde i ovnen ).

 

Hvordan er kvaliteten på Fuoca i forhold til AlfaPizza stålovnene?
Man kan sige, at Fuoca er Ford Mondeoen, og AlfaPizza er Ferrarien.

Man kommer fra A til B i begge biler, men fornøjelen er nok højere i Ferrarien.

Som det afspejles på prisen, så bør der også være en forskel i kvaliteten. Men det betyder jo ikke at Mondeoen kører dårligt.

 

Kan man få finansieret sin pizzaovn ?
Det kan man sagtens.
Endda helt uden renter, og helt uden gebyrer. Med andre ord, koster det ikke én eneste krone ekstra at betale over f.eks 30 mdr.

Så hvis alternativer ér, at man normalt ville trække sin betaling på f.eks. en privat kassekredit, så vil det være meget mere atraktivt at vælge én af vore løsninger.
Pizzastenovn.dk/ Inpro A/S betaler alle omkostninger der måtte være i forbindelse med hjemtagelse af de fleste låntyper.

Se mere her >>>

 

Pizzaens historie 

 

 

 

 

Til forsiden
Sitemap
Udskriv