OPBEVARING STENOVNE

Opbevaring kuppelovn af sten:

Det danske klima kan være udfordrende på flere parametre.

Som udgangspunkt kan der være 10 graders varme om dagen, og 5 graders frost om natten.
Om dagen kan det regne, og om natten fryser vandet til is. Vand der fryser til is udvider sig, og kan beskadige ovnen.

En stenovn / pizzaovn opbygget af sten suger vand, hvis den står under åben himmel. Hvis der trænger vand ned i overfladen, kan ovnen dels frostsprænge, og samtidig ødelægge isoleringsevnen. En våd stenovn er meget svær at fyre op, og det tager lang tid før stenovnen igen er helt tør.

Er stenovnen blevet udsat for vand og er blevet fugtig, skal stenovnen igen gennemtørres på samme måde, som da stenovnen skulle gennemtørres da stenovnen var ny. Altså en løbende proces over 5 dage. Se mere her >>>
Er stenovnen ikke i brug, skal lågen altid være lukket, for at mindske fugtindtrængning i stenovnen.

Med reference til ovenstående, skal stenovnen derfor altid være overdækket af enten tag eller cover, når stenovnen ikke er i brug.
Til de fleste stenovne leveret fra www.pizzastenovn.dk, følger der et cover med ved leveringen.

 

Opbevaring af stenovn af stål:

Disse typer stenovne er ikke sårbare overfor fugt, som stenovne af sten.

En anden fordel ér, at de fleste stenvone af stål er flytbare, hvis de er monteret på et understel med hjul.

Dog skal man være påpasselig med, at stenovnen ikke suger unødig fugt indvendig i stenovnen. Bundstenene er sugende, og kan derfor optage fugt.
Alle stenovne af stål fra www.pizzastenovn.dk er produceret af den bedste rustfri stål. Dog er der ingen ståltyper, som ikke kan blive udsat for såkaldt flyverust. Det er derfor en god idé, at man jævnligt påførrer stenovnen lugtfri petroleum. Det minimerer at flyverusten kan få grobund, og stenovnen vil holde sig pæn, og den rustfrie stål vil fremstå med en flot dybde i overfladen.

Til de fleste stålovne fra www.pizzastenovn.dk medfølger et cover ved leveringen. Brug det når stenovnen ikke er i brug. Så har du også en stenovn som fremstår pæn om mange år.