Napolitansk pizza - info og opskrift

Oprettet d. under Pizzadej , Historie

Napolitansk pizza - info og opskrift
Napolitansk pizza - info og opskrift

 

Napolitansk Pizza ...

... en ægte klassiker og en, som i sandheden i 2017 kom med på UNESCOS verdensarvsliste. 

La pizza Napolentana - de fleste italienere vil nok fortælle dig, at det her er den ægte italienske pizza. Den der kommer fra Napoli. 

 

Kendetegnet ved en pizza Napolentana er, at den har en blød, elastisk og ca. 3 mm. tynd bund.
Og så selvfølgelig med den høje skorpe, der helst skal være puffet og vise luftboboblerne i dejen frem. 


Desuden så er der 5 retningslinjer, som du skal holde dig indenfor, for at sige at det er en Napolitansk pizza: 

  1. Den Napolitanske pizza er rund og må ikke overstige 35 cm i diameter
  2. Den har en høj kant (skorpe)
  3. Den skal være blød og elastisk samt den skal være let at folde og spise med hænderne 
  4. Der er kun to originale pizzatoppings (selvomder er blevet accepteret andre typer sidenhen): 
    - Marinara - Tomat (sovs), olivenolie, oregano og hvidløg
    - Margherita - Tomat(sovs), olivenolie, mozzarella og basilikum
  5. Bunden i en Napolitansk pizza består kun af 4 ingredienser: mel, gær, salt og vand. 

 

Nå hvordan laver man så en Napolitansk pizza?? 
Det kommer her: 

 

Tidsforbrug: 9 timer ( hvor de 8 timer er hævetid) 
Arbejdtid: ca. 45 minutter (fordelt på korte processer)

 

Det skal du bruge:

  1. Hvedemel, tipo “00”: For at skabe de bedste forudsætninger for en lang gæring skal melet være af højeste kvalitet og have en styrke mellem 220-380 W, et glutenindhold på 9,5-11% samt et proteinindhold på 11- 12,5%

    Du skal i denne opskrift bruge 1,7 - 1,8 kg. mel
     
  2. Vand: Vandet skal være rent og friskt. Temperaturen på vandet skal være  20°C-22°C og det skal have en pH-værdi på mellem 6-7

    Du skla i denne opskrift bruge 1 liter vand
     
  3. Salt: Saltet som anvendes skal være flage som optages let, det kunne være typen sale marino (havsalt) eller Maldon flagesalt

    Du skal i denne opskrift bruge 50-55 g. salt 
     
  4. Gær: Gæren skal have en lav surhedsgrad

    Du skal i denne opskrift bruge ca. 3 g. gær

 

Bland vand og gær godt sammen til gæren er helt opløst. 

Tilføj 10% mel, og derefter salt (salten må ikke komme direkte ned til gæren, det ødelægger gærens processer).

Start røremaskinen og tilsæt resten af ​​melet, indtil du opnår den ønskede konsistens – dette første trin bør tage ca. 10 minutter. Derefter sænker du maskinens hastighed og arbejder dejen i yderligere 20 minutter. Den færdige dej må ikke være klæbrig, når du rører den, men føles blød og elastisk

Når dejen er klar, lader du den hæve under en fugtig klud i 2 timer i et rum ved stuetemperatur. 

Derefter opdeler du dejen i bolde/kugler. De skal veje mellem 180 og 250 gram stykket, hvorefter du lader dem hæve i yderligere 6 timer ved stuetemperatur. 

Skal du ikke bruge dine dejkugler med det samme, så kan du snildt sætte dem i køleskabet (du sætter dejen i dvale) til du skal bruge dem - tag dem dog ud 1 - 1/2 time før du skal bruge dem, da gæren lige skal aktiveres ordentligt igen. 

Så skal pizzaerne formes, hvilket du gør med dine hænder gennem en bevægelse, der går fra midten og ud til kanterne, mens du presser med fingrene. En ægte napolitansk pizza rulles aldrig ud med en dejrulle.

Derefter toppes din pizza. Sørg for ikke at bruge for meget fyld - det er i hvertfald ikke italiensk at proppe den. 

 

Husk at lave vores lækre pizzasovs til din Napolitanske pizza - den finder du her >>

 

Så skal den bages. Ind i jeres lækre pizzaovn og bag den på en temperatur mellem 380 °C og 420 °C.
Ved denne temperatur bør det ikke tage mere end 60-90 sekunder, før end at pizzaen er gennembagt.

 


Har du ikke en ægte italiensk pizzaovn,
men drømmer om en, så har vi pt. skarpe tilbud på pizzaovne lige her >>>

 

 

 

"Pizzastenovn.dk - din vej til en autentisk stemning"

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar