FOCACCIA MED LØG - opskrift

oprettet d. under Brød

FOCACCIA MED LØG - opskrift

En klassisk Italiensk opskrift direkte fra vores Italienske kok med fokus på bagning i pizzastenovnen
(pssst ... du kan selvfølgelig også bage den i en almindelig ovn, med samme varmegrader, men du går glip af den fantastiske smag en pizzastenovn giver). 

Focaccia er ikke bare mums for sjælen at spise, men virkelig også noget du kan eksperimentere med (ligesom med dine pizzavariationer), så det bliver skræddersyet lige til dit temperament og behov i hjemmet. 

Focaccia er en brødtype og pensles med olie og fyldet varierer fra salt til kartofler. Her er mange variationer. Den stammer oprindeligt fra Ligurien, hvor den oftest spises om morgenen sammen med morgenkaffen. Sidenhen er den blevet udviklet, så den nu er hvermands eje i Italien - og også vores ! 

Vi bruger denne opskrift til både en appetiser, men også til efterbag på varmen i ovnen. Den har et væld af muligheder og det er bare med at komme i gang, for du vil ikke fortryde (andet end at du selvfølgelig bliver afhængig). 

Er du til hvidløgsolie til dit focacciabrød, så kan du finde den lette lige her >>

 

Tidsforbrug: 1 time
Arbejdstid: 15 minutter
Holdbarhed: skal helst spises med det samme men kan godt gemmes en dags tid

 

Stenovnstype: Denne opskrift kan du både bruge i en gas og en brændefyret ovn. 

 

Det skal du bruge: 

1 kilo mel (Tipo 00)
5 - 700 g. fingervarmt vand 
150 g. olivenolie
150 g. svinefedt
100 g. kartoffelmos/pure (kogte kartofler eller andet rodfrugt som er blendet til en mos) 
75 g. gær 
30 g. fint salt 
50 g. sukker 

Til topping: 

500 g. løg (almindelige hvide) 
100 g. olivenolie (gerne en god en)
100 g. vand 
En knivspids peber
En knivspids salt 

 

Fremgangsmåde

Opløg gæren i vandet og bland herefter olie, svinefedt, puré, sukker, salt og mel i. Mix det godt sammen, men kun lige så den samler sig. Det er en kunst ikke at røre for meget ved dejen. 

Lad dejen hvile i 15 minutter ved stuetemperatur. 

Del dejen i 3 dele og lad det hæve til ca. dobbelt størrelse. 

Rul nu dejen ud med en kagerulle i ca. 35x35 i diameter. Har du ´pizzapander/plader´så læg dejen herpå. Ellers så napper du bare et skærebræt med mel på (så dejen ikke klistrer fast)

Hæld olien over og lad dejen hæve igen til den tager tykkelse. Gå med din mavefornemmelse her og kig på når du synes den er hævet til den rigtige højde. 

 

Stik dine fingre i Focacciaen så der kommer fordybninger jævnt spredt i dejen og top den nu med løg (gerne stegt i olie inde, men ikke et must). Desuden skal der lidt vand på, hvor du har puttet salt og peber i. 

Så skal den bare bages. Vi plejer at bage den direkte på stenene i stenovnen (med mel på bunden) ved imellem 250 og 300 grader (direkte fyring) i ca 5-6 minutter eller 350 (inddirekte fyring) i omkring 10 minutter. Du kan også vælge at have lavere grader og bage lidt længere. Nyd et glas vin imens du kigger til dejen, så skal alt nok gå :) 

 

Velbekomme :) 

 

Mangler du inspiration til de nye lækre pizzaovne i vores sortiment,
så klik her og følg det autentiske univers indenfor pizzastenovne >>

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar