PORCHETTA - opskrift

oprettet d. under Kødretter

PORCHETTA - opskrift
PORCHETTA - opskrift

Så er vores italienske kok på færde endnu engang. 

Denne lækre kødret er så autentisk som du overhovedet kan forestille dig. 
Her er der tale om en virkelig lækker kødret, som du kan bruge til alt. Er der rester, så er det at slice i tynde skiver og i en sandwich. Virkelig lækkert og med en fantastisk rustik smag. 

Gør sig godt til en god rødvin, som er velegnet til smagfulde retter. Det er vigtigt at kød og vin komplimenterer hinadnen, så oplevelsen bliver hel. 

Vi foreslår en let salat (eventuelt tomatsalat eller grove salatblade med en lækker olie) til dette kød. 
 

Tidsforbrug: 
Arbejdstid: 
Holdbarhed: 

 

Det skal du bruge: 

1 svinekam i en god størrelse 
ca. 60 g. fennikel (fint hakket) 
2 stk. rosmarin kviste (fint hakket) 
5 stk. salvieblade (fint hakket)
3 - 4 fed hvidløg (fint hakket)
Skal fra en appelsin (gerne økologisk)
Et pift salt (alt efter hvor salt du er til) 
Et pift peber (alt efter temperament)

 

Fremgangsmåde: 

Rens din svinekam for sener og andet. Er den bestilt ved slagtere, så sørg for at han gør dette for dig. Det sparer dig lidt tid i køkkenet :) 

Hvis du har en brænder i køkkenet (til fx. at brænde sukker på desserter med), så bruger du denne til at brænde skindet på svinekammen med. Hvis du kommer lige lidt for tæt på kødet og det bliver farvet for meget, så skrab let med en kniv. Hvis ikke du har en brænder så er det helt ok, så går du bare videre her fra: 

Hak hvidløg, fennikel, rosmarin og salvie fint. Bland det sammen med salt, peber og skallen fra appelsinen. 

Tag blandingen og læg på hele indersiden af din svinekam og masser det godt ind i kødet. 

Rul den godt og bind den med kødsnor, så den ikke åbner under stegning. 

Steg din Porchetta i et ildfast stentøj ( beregnet til høje grader) i din ovn ved omkring 250 grader (inddirekte fyring) eller 150 (direkte fyring) i omkring 3 timer. MEN husk nu at kontroller din steg løbende og er du i tvivl så tag den ud og lad den hvile en smule. Kontroller den igen og er du i tvivl så giv den lidt mere. 

Når du vurderer der er ca 10 minutter tilbage af stegetiden, så tag stegen ud og smid lidt mere brænde på i ovnen og bring den til ca. 350 grader. Imens ovnen varmes op til 350 grader, så løsner du snoren fra Porchettaen. Nu har den sat sig, så den åbner sig ikke længere. Læg den gerne på samlingen, så du lige hjælper med at den ikke begynder at gabe. 

Når du er på temperatur i ovnen, sætter du stegen ind for lige at få den sidste crisp på ydersiden af stegen. 

Server mens den stadig er varm. 

 

Mangler du inspiration til de nye lækre pizzaovne i vores sortiment,
så klik her og følg det autentiske univers indenfor pizzastenovne >>

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar