DURUMBRØD - opskrift

oprettet d. under Brød, Tilbehør

DURUMBRØD - opskrift

Durum er jo i virkeligheden forbundet med Italiensk mad. Her er der virkelig grobund for en lækkerhed indenfor snackverdenen. 

Hvem elsker ikke duften af nybag brød? Eller smagen for den sags sktld.... mmmm med en lækker olivenolie eller hvidløgsolie til. 

Dette brød er super at bage på eftervarmen i din ovn, men du kan sagtens bage den i din ovn imens den varmer. Sørg dog for, at den ikke er for høj i temperaturene, så risikerer du at du når at brænde skorpen af inden midten er bagt og det giver ikke det bedste resultat. Du skal gerne ligge på omkring de 200 grader. Stenene i ovnen er med til at lave den lækreste skorpe på dit brød. Bare vent og se :) 

 

Tidsforbrug: ca. 2,5 timer (hævning medregnet) 
Arbejdstid: ca. 20 minutter
Holdbarhed: det smager altså bedst når det er helt nybagt, men i en beholder med det så klarer det fint en dag eller to mere. 

 

Det skal du bruge: 

ca. 350 g. durummel (nogle gange blander jeg lidt tipo 00, så det bliver 2/3 durum og 1/3 Tipo 00) 
Ca. 150 g. Hvedemel 
3,5 dl. vand 
15 g. gær
1 spsk. salt (her vil jeg helt klart anbefale flagesalt) 
4 spsk Olivenolie (jomfruolivenolie er den der er bedst egnet til temperaturen) 
 

Fremgangsmåde: 

Rør din gør ud i lunken vand. Det må ikke være for varmt, så hæver din dej ikke ordentligt. 

Når gæren er helt udrørt i vandet tilføjes ca. 2 spskk olie hertil. 

Bland hvedemel, durummel, salt sammen og bland det i. Det er min helt klare anbefaling at du lader maskiner være maskiner her og ælter dejen i hånden. Du har en meget bedre føling, når du selv står med ´hænderne i dejen´. 

Dejen æltes til den ikke klister fast til hænderne længere. Når du synes den er lækker og lindt, så tager du en skål og pensler med olivenolie. Lægger dejen i og giver den et strøg med olivenolien også. Den skal bare lige have lidt, den må på ingen måde bade i olien. 

Så skal den have et lille hvil på minimum en time. Den kan godt lide at være dækket over med et klæde (gerne vredet hårdt i vand, så det holder på fugten). 

Efter et hvil så skal dejen ´strækkes´og det skal gøre forsigt og med hænderne. Ingen maskiner her :) 

Du tager dejen op af skålen og begynder at ælte forsigtigt. Du skal forestille dig du trækker dejen fremad når du skal ælte den. Du må ikke trykke for meget nedad, så giver du dejen en mavepuster og det kan vi ikke have :)

Tilbage i skålen med den og drys med lidt mel og på med det fugtige klæde fra før. Den skal hæve til dobbelt størrelse. 

Når den har hævet, så er det forsigtigt op af skålenog med forsigtig hånd laver du to aflange brød der snittes i toppen med en skarp kniv. Det er ikke et must, men det ser dælme fint ud.  Husk at brødene ikke skal stå snorre lige. Der er noget super autenstisk ved at det er rustisk og hjemmelavet. 

Så er det bare i stenovnen med brødene. Husk de skal have mel på undersiden så de slipper spaden og ikke taber volume på dejen.

Vi anbefaler at du bager brødet ved inddirekte varme (træet i siden af ovnen) og i godt 35 minutter. Det er svært at sige præcis hvor længe det skal have alt efter hvor god du er til at holde ovntemperaturen. 

En god indikator for, hvornår dine brød er færdige er et banke lidt på bunden af det. Hvis det lyder hult, så er det helt sikkert klar til at forkæle din madlavning. 

Held og lykke med brødprojektet :) 

Når du nu har haft dit brød i vores pizzaovn og det er kølet lidt af, så kan du med fordel bruge vores hvidløgsolie til at sidde og dyppe det i - du finder opskriften her >>>

 

Mangler du inspiration til de nye lækre pizzaovne i vores sortiment,
så klik her og følg det autentiske univers indenfor pizzastenovne >>

 

Har du brød i overskud, så brug det endelig til at lave vores lækre bruchetta med tomat >>>
Det smager intet mindre end vidunderligt, og så er det simpelt, men autentisk mad ...


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar